Hírek

« Újabb híreink

A Scratch 1.4 várható újdonságairól

2009. június 10. 16:34 - bernatp

A Scratch fejlesztői június végére ígérik az 1.4-es változat kiadását, amelyben a korábbi változatok számos hiányosságát pótolni fogják, és többek között a szövegek kezelésében lesz nagyobb hatalmunk.

46 hozzászólás | Tovább »

Képes beszámoló a budapesti Scratch napról

2009. május 08. 21:27 - bmarcell

Nézzétek meg a Scratch napról készült fényképes összefoglalót!

42 hozzászólás | Tovább »

Téged is várunk a Scratch napra

2009. április 12. 12:11 - riata

Idén először rendezik meg szerte a világon Scratch napot. Az eseménysorozathoz kapcsolódva, május 7-én 10 órától várunk mindenkit szeretettel az Eötvös Loránd Tudományegyetem lágymányosi déli épületének földszintjén. Az érdeklődőket különböző érdekes programokkal, köztük játékkuckóval várjuk 10 órától. A pontos helyszín: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/c. (Déli épület)

Szólj hozzá! | Tovább »

Honlapunk átalakul

2009. március 21. 16:58 - bmarcell

Az oldalon átalakításokat folytatunk: egyes anyagokat más csoportba helyeztünk át, másokat pedig – reményeink szerint – a korábbinál jobbra fogunk cserélni.

A Haladó leckék csoport új nevet kapott: Projektkészítés. Itt egyszerű és összetettebb projektek elkészítéséről olvashattok. A korábban a bevezető tananyagok között található Karácsonyi képeslap, Pingáló méhek és Diavetítő leckék mostantól a Projektkészítés alatt, a Festőablak leírásáról szóló pedig az Áttekintések alatt érhetők el.

Megszüntettük az MIT-kalauz névre hallgató csoportot, mivel abban az angol nyelvű scratch.mit.edu oldal működéséről írtunk, ami azóta már magyarul is elérhető. Az egyetlen továbbra is hasznos írás, a Scratch telepítéséről szóló átkerült az Áttekintésekbe.

Hamarosan új bevezető tananyagot mutatunk be, és bízunk benne, hogy elnyeri majd tetszéseteket.

Honlapunk sajnos nem mindig elérhető az ismert címen - jelenleg is keressük a probléma okát. Addig is megtalálhatjátok oldalunkat a http://kihivas.inf.elte.hu/scratch címen.

Szólj hozzá!

Scratch.mit.edu magyarul is!

2009. január 22. 20:05 - bmarcell

Mostantól magyarul is elérhető a Scratch hivatalos angol nyelvű oldala, a scratch.mit.edu címen. Néhány hónapja ugyan már elkészült a magyar fordítás, de az ékezetes karakterek nem megfelelően jelentek meg. A hibát sikerült elhárítani, a honlap végre magyarul is jól használható.

Szólj hozzá!

Megjelent a Scratch 1.3-as verziója

2008. szeptember 08. 08:35 - bmarcell

Már letölthető a Scratch legújabb 1.3-as verziója. A korábbihoz képest jelentős változás, hogy megjelent a lista változótípus és a hozzá tartozó beszúró, törlő, stb. műveletek, illetve mostantól szöveges megjegyzéseket lehet írni a parancsblokkok mellé. Próbáljátok ki!

Szólj hozzá!

Régebbi híreink »


eXTReMe Tracker Valid HTML 4.01 Transitional