Változók és véletlenszámok
Írta és tervezte: Takács Valéria
Letölthető anyagok:   bev07_fej1.gif Fej #1    bev07_fej2.gif Fej #2    bev07_valtozok.pdf Változók és véletlenszámok    bev07_pac.sb Hami  

Változók

Az eddig megismert módszerekkel nem lehet igazán izgalmas, „tétre menő” játékokat készíteni. Ebben a leckében végre megtudhatod, hogyan lehet például pontokat szerezni és időt mérni.

A következő játékot készítjük el:

Változó

A változó (az informatikában) legegyszerűbben megfogalmazva olyan hely a számítógépen, ahol valamilyen mennyiséget tárolunk. A változónak van neve és valamilyen értéke – ez az érték a program futása során változhat.

A változót úgy lehet elképzelni, mint egy dobozt, amelyben tárolhatunk valamilyen értéket. Amikor szükségünk van rá, akkor azt kivesszük és felhasználjuk, majd esetleg egy másik értéket teszünk vissza helyette.

A játék elkészítése

 • Szereplők: tátogó fej, színes labdák (könnyen megrajzolhatod, de le is töltheted őket)
 • Változó: pontszám
 • A szereplők mozgása, irányítása kissé eltér az eddigiektől. Erről a hajtás után, a véletlenszámok kapcsán olvashatsz.
 • A játék lényege, hogy a fejet irányítva 30 másodperc alatt (ennek megvalósítását Az óra című leckében találod) minél több pontot kell szerezni a véletlenszerűen mozgó színes labdák elkapásával. A fekete labda érintése pontlevonással jár.

Pontszámolás

 • A pontszám a játék indulásakor 0. Eggyel nő, ha a fej elkap egy színes labdát és eggyel csökken, ha hozzáér a feketéhez. Tehát a pontszám egy változó. Létrehozása:
 • Ekkor megjelenik a pontszám változó és a vele kapcsolatos parancsok a parancskészlet változók csoportjában, a játéktérben pedig a változó „kijelzője”. Ez háromféle lehet, a jobb egérgombbal kattintva előjövő helyi menüből választható ki, hogy melyik jelenjen meg a játéktérben. (ha nem szeretnéd, hogy a játéktérben megjelenjen a változó, tüntesd el a pipát a változó neve elől a parancskészletben):
 • Első lépésként állítsuk be, hogy a pontszám kezdetben 0 legyen. Ezt a feladatot adjuk pl. a játéktérnek (de mindegy, hogy melyik szereplő kapja ezt a feladatot).
 • Ha valamelyik színes golyó hozzáér a fejhez, akkor a pontszám nőjön eggyel:
 • A fekete golyó nem tűnik el érintkezéskor, így máshogyan kell megoldani a pontlevonást, különben több pontot is levonna, amíg áll. Ezért is van szükség a várakozásra, hogy addig a fej el tudjon menni a közeléből. Az érintkezés akár 1 másodpercig is eltarthat, ezalatt az idő alatt a program fut tovább – mindig érintkezést érzékel, így többször is levon egy pontot (pedig látszólag csak egyszer találkozik a két szereplő).
  A színes golyóknál ez azért nem probléma, mert az érintkezéskor azonnal eltűnnek és a láthatatlan szereplőkre nem működik az érintkezésvizsgálat. Tehát a fekete golyó feladatai:

A következő, véletlenszámokról szóló oldalon a golyók mozgatásáról olvashatsz.

 

Szólj hozzá!
Név:
Jelszó:


nahmesh
2017. szeptember 07. 22:35
nahmesh
Vásárlás vezetői engedély, útlevél, . (Jaydenanderson122@gmail.com)) (+ 237.678.844.338)
ID CARD, IELTS, TOEFL, VISA, születési anyakönyvi kivonat, iskolai diplomák, házassági anyakönyvi kivonat, US GREENCARD, SSN és sok más dokumentum kevesebb, mint öt munkanapon belülEmail:

jaydenanderson122@gmail.com
WhatsApp ............. +237678844338
Skype .................... Jayden 25
Megjegyzés: ezt segítjük az embereknek, akik sürgős szükségük van.

Jelentkezzen be valódi regisztrált útlevélre, vízumra, járművezetői engedélyre, ID CARDS-re, házassági bizonyítványokra, oklevelekre stb. Útlevél, állampolgárság, személyi igazolvány, járművezetői engedély, oklevelek, diplomák és igazolások is rendelkezésre állnak. Idegenforgalmi és üzleti vízumszolgáltatások az Egyesült Államok 50 államának lakóinak és minden nemzetiségének világszerte. A Hiteles Magas Minősítési Útlevél egyedülálló gyártói, valódi valódi adatbázis-nyilvántartott és nem regisztrált útlevél és egyéb állampolgársági dokumentumok. Garantálhatunk Önnek egy új identitást a tiszta új valódi születési anyakönyvi kivonat, személyi igazolvány, vezetői engedély, útlevelek, SSN, társadalombiztosítási kártya, kreditfájlok és hitelkártyák, iskolai oklevelek, iskolai végzettség, teljesen új név kiadása és Regisztrálva van a kormányzati adatbázis rendszerben. Minőségi felszerelést és anyagokat használunk hiteles és hamisított dokumentumok előállításához. A valódi útlevelek titkos jellemzőit gondosan átmásoljuk regisztrált és nem regisztrált dokumentumokhoz. Mi egyedülálló minőségi hamis és valódi dokumentumok gyártója vagyunk. A fenti dokumentumok és más termékek egyedülálló gyártói vagyunk az alábbi országokban: Egyesült Államok, Ausztrália, Belgium, Brazília, Kanada, Olaszország, Finnország, Franciaország, Németország, Izrael, Mexikó, Hollandia, Dél-Afrika, Spanyolország, Egyesült Királyság , Olaszország, Törökország, stb. Van egy teljes körű partnercsapata a világ minden országában.

KAPCSOLAT A TÁMOGATÓKAT

Lépjen kapcsolatba velünk a jaydenanderson122@gmail.com
Általános támogatás jaydenanderson122@gmail.com

WhatsApp (telefon) ............. +237678844338

SKYPE: .................. Jayden 25

MEGRENDELHET SZÜKSÉGES UNIVERZÁLIS DOKUMENTUMOKAT

• ÚTLEVELEKRŐL
• Személyi igazolvány
• Társadalombiztosítási kártya
• Illesztőprogramok engedélyei
• Kanada-kártyák
• Egyesült Államok kártyái
• Diákjegyek
• Nemzetközi kártyák
• Privát kártyák
• Fogadási tanúsítványok
• születési bizonyítványok
• Halotti bizonyítványok
• A házassági bizonyítványok
• Házassági bizonyítványok
• Egyéni tanúsítványok
• középiskolai diplomák
• G.E.D. oklevelek
• Otthoni iskolai diplomák
• Főiskolai fokozatok
• egyetemi diploma
• Kereskedelmi készségtanúsítványok
• Érvényesítse az SSN számot
• Amerikai zöldkártyák
• Spy termékek
• Hangváltók
• Hallókészülékek
• Láthatatlan tinta
• DMV Record Inquiry
• Háttérvizsgálat


KAPCSOLAT A TÁMOGATÓKAT

Lépjen kapcsolatba velünk a jaydenanderson122@gmail.com
Általános támogatás jaydenanderson122@gmail.com

WhatsApp ............. +237678844338
SKYPE: ............ .. Jayden 25

Minden ország nyilvántartásba vett és nyilvántartásba nem vett útlevéllel; Vízumok, biometrikus útlevél, fok, vezetői engedély, I.D kártyák. Képzési bizonyítványok M GCSE, A-szintek, középiskolai bizonyítványok, GMAT, MCAT és LSAT vizsga-bizonyítványok, újdonság születése, házasság és halál bizonyítványok Újdonságok és új identitási csomagok, reprodukált, valódi diplomák A világon (több mint 3000 sablon van a fájlon), mindegyik úgy tervezték, hogy 100% -ban azonos legyen az eredetivel. Egyedi nyomtatás (ha még nem rendelkezünk a sablonnal - egyszerűen küldje el nekünk egy példányt, és változtatásokat és módosításokat tehetünk az Ön utasításai szerint) .second, állampolgárság, személyazonosság, azonosítás, dokumentumok, diplomáciai, állampolgárság, hogyan, Hol kaphat, szerezhet, vásárolhat, vásárolhat, készíthet, építhet útlevelet, id Brit, Honduras, Egyesült Királyság, USA, Kanada, Kanadai, külföldi, vízum, svájci, kártya, ids, dokumentum

VÁSÁROLNI A REAL DOKUMENTUMOKAT

Kapcsolataink közé tartoznak az ex magán kutatók, konzulátusok, magas rangú kormányzati személyzet és tapasztalt tapasztalt szakemberek, szilárd kapcsolatot létesítünk a magasabb személyi állományokkal a valódi regiszterdokumentumok és az útlevélváltás valamennyi területén, amelyek ezen országok mindegyikében az útlevélügynökséghez kapcsolódnak És kapcsolataik révén minden ügyfelünk, aki bármilyen állampolgársági okmányt vagy útlevelet igényel bármely országból, 100% -os biztosítékot kap, valamint garantálja, hogy nagyon jó minőségű valódi valódi regisztrált dokumentumokat kap, amelyeket soha nem lehet hamisnak minősíteni! Még egy szakértői egyéni tisztviselő vagy gép sem diktálja a dokumentumot hamisnak, mivel a dokumentum nem különbözik a kiadott kormánytól! Valódi valódi adatbázisunk A regisztrált állampolgársági dokumentumok az Ön személyes adatait nyilvántartásba veszik az adatbázisban és 100% -ban gépi olvashatóak. Bővebb információt kaphat szolgáltatásainkról. Őszintén remélem, hogy megtalálja a módját, hogy együtt működjenek veled. Ha ezek közül a termékek közül bármelyik érdekel, kérjük, forduljon hozzánk. A részletes vizsgálatot követően megkapjuk a legjobb árat.

E-mail: ............... jaydenanderson122@gmail.com
WhatsApp ............. : +237678844338
Skype: ...... ....... Jayden 25


OlajosAlajos
2017. február 22. 11:44
OlajosAlajos
eladó lopott akorom mondani nem lopott gémer asztalláb 4 mb rammal


Minimano
2017. február 22. 11:44
Minimano
Mijen szijbe vialigt? Megvesem. Meg mi az a razor?


kosabalaszvadjok
2017. február 22. 11:43
kosabalaszvadjok
eladó gajmer egél razor vilagit meg minden 25000ft kabaele elveszrett


OlajosAlajos
2017. február 22. 11:43
OlajosAlajos
mldszí


kosabalaszvadjok
2017. február 22. 11:42
kosabalaszvadjok
GYJTEK SCGO ITRT A LINK https://counter-strike-global-offensive.jaleco.com/


OlajosAlajos
2017. február 22. 11:42
OlajosAlajos
de az mi?


OlajosAlajos
2017. február 22. 11:42
OlajosAlajos
igenMinimano
2017. február 22. 11:42
Minimano
Nyem tom. Alajos jössz legue of legendss


kosabalaszvadjok
2017. február 22. 11:42
kosabalaszvadjok
M IKAZ A KPSOZA HOGY NEM TUDOD


OlajosAlajos
2017. február 22. 11:41
OlajosAlajos
Mi az a Kósa?


OlajosAlajos
2017. február 22. 11:41
OlajosAlajos
ízlett?


Minimano
2017. február 22. 11:41
Minimano
Kijáj. Jössz conterstike?


kosabalaszvadjok
2017. február 22. 11:41
kosabalaszvadjok
anyu hozottt palat =)


OlajosAlajos
2017. február 22. 11:40
OlajosAlajos
ittvok


Minimano
2017. február 22. 11:34
Minimano
Kiraj lesz


A2tonnastunika
2017. február 22. 11:34
A2tonnastunika
Napoleon lovaval huztad vna faszodat anyadba


asd123456
2017. február 22. 11:34
asd123456
ookSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII DEJÓÓÓÓÓÓÓÓÓ LECC .)


kocogcica
2017. február 22. 11:34
kocogcica
a TÁPEGYSZÉGEWM 2 GIGÁSZ KUPSZ ELVISZI GTA7HETET


OlajosAlajos
2017. február 22. 11:34
OlajosAlajos
eladó 1 tb-os mikró, és 2 magos alma


OlajosAlajos
2017. február 22. 11:34
OlajosAlajos
eladó 1 tb-os mikró, és 2 magos alma


Minimano
2017. február 22. 11:33
Minimano
ASD123456 MEJEK VELYED OLYÉS?


molnal
2017. február 22. 11:33
molnal
a csapviz megart


asd123456
2017. február 22. 11:33
asd123456
mEGVESZEM A GTA VII-T ELŐVÉTELBE mERT úGY OCSóBB vKI jÖN mULTIZNI?


cAPSlOCK
2017. február 22. 11:33
cAPSlOCK
oLAJOSaLAJOS LEYZEL A HAVERMO ME TESSA KITARTUNKI EGYXMÁS MELLET JÓBAN ROSSZBAN NEM DE HA VAN 10000 EZRED HONAP VEGERE JOL JONNE NAGYON


OlajosAlajos
2017. február 22. 11:33
OlajosAlajos
én má most bebeasztam :D


kocogcica
2017. február 22. 11:33
kocogcica
gemblingel lúzoolstam a képsemet 1000000euro volt koszika


Minimano
2017. február 22. 11:33
Minimano
hOGY KELL KIKAPCSOLNI A NATY BETYÜKET?


OlajosAlajos
2017. február 22. 11:33
OlajosAlajos
de attó lnekem hozhacc palát


molnal
2017. február 22. 11:32
molnal
NEMMLESZ BEBSZOS LIVE DOGOK


OlajosAlajos
2017. február 22. 11:32
OlajosAlajos
scsivesen


kocogcica
2017. február 22. 11:32
kocogcica
ANYU AZMONTA HOGY NEM LESZ PALASCINTA MERT BUTUSKAK VAGYTOK KOSI SZEPEN NEM LEZS PALASCINZTA


Minimano
2017. február 22. 11:32
Minimano
hOL KELL EZT KIKAPCSOLNI HOJ NE NAGYBETYÜVEL IRJAK


Minimano
2017. február 22. 11:32
Minimano
mILYEN BÁGYÁTAD TE?


molnal
2017. február 22. 11:31
molnal
mivel ??? XDDFDDFFDFD


cAPSlOCK
2017. február 22. 11:31
cAPSlOCK
sZEERELMES VAGYOK SERGÍCSÉG ÉN EZT NEM BIROM MA R MEGOLOM MAGAM ELVAGOM AZ EREM CSAK LEGEL VELEM


OlajosAlajos
2017. február 22. 11:31
OlajosAlajos
kihozom a báttyámát a kozmetikbű ozt jó lepissillek


molnal
2017. február 22. 11:31
molnal
olajos kutyaa te


kocogcica
2017. február 22. 11:31
kocogcica
HOP KELL KIKAPSZILNI A KAPSZLOKKOT???????????


asd123456
2017. február 22. 11:31
asd123456
mEGVESZEM A GTA VII-T ELŐVÉTELBE mERT úGY OCSóBB


Minimano
2017. február 22. 11:31
Minimano
Ne sérteges mert elmondlaka anyunak. Aztán megyünk es megvejünk te hollóképű lánchid


OlajosAlajos
2017. február 22. 11:30
OlajosAlajos
Kósaaaa


molnal
2017. február 22. 11:30
molnal
azki


cAPSlOCK
2017. február 22. 11:30
cAPSlOCK
kÓÓSA


kocogcica
2017. február 22. 11:30
kocogcica
FELPLJELENTELEK MOLNAL GEPEM VISZI A GTAV7EHET FIVAGGY


molnal
2017. február 22. 11:29
molnal
margit hid gyere kusoljáű


cAPSlOCK
2017. február 22. 11:29
cAPSlOCK
eLADFOM 70 EZERERT VISZED TE UJHID TALPÚ SÍVATAGI LÁNCÍD


Minimano
2017. február 22. 11:29
Minimano
Ilonka néni az a szomszédjom. Mi vaj veje?


OlajosAlajos
2017. február 22. 11:29
OlajosAlajos
kocogcica te hol bankolsz?


molnal
2017. február 22. 11:29
molnal
csa


kocogcica
2017. február 22. 11:28
kocogcica
szebvasz molnal


OlajosAlajos
2017. február 22. 11:28
OlajosAlajos
nyy
em


molnal
2017. február 22. 11:28
molnal
soké adom


Minimano
2017. február 22. 11:28
Minimano
Eladó a tájp?


OlajosAlajos
2017. február 22. 11:28
OlajosAlajos
ijonka néni se josz


molnal
2017. február 22. 11:28
molnal
szevasz kocogcicaa


funyiro
2017. február 22. 11:28
funyiro
pornhub.com


cAPSlOCK
2017. február 22. 11:28
cAPSlOCK
nEKEM 8 GIGABAJT HATSÁ MEREVLEMEZ VAN MEG ELÜLSŐ FLOPI LEMEZEM IS 1 TERAS ES 20 VATTOS ZÁP MEG 2 GB 2 RAMOS ram OM VA


kocogcica
2017. február 22. 11:28
kocogcica
ÉN GÉPLEM JOBB TIETEK FOPSZ NEM JOU MOLNÁL KLISZTIÁN BESZT JUTUBER


molnal
2017. február 22. 11:27
molnal
szevasztook delekig


asd123456
2017. február 22. 11:27
asd123456
nekem csak 1,5 gigás táp de jól megy mert 26 gigás pendrivem van


OlajosAlajos
2017. február 22. 11:27
OlajosAlajos
az nem jó vegyé 2050ti-t


kocogcica
2017. február 22. 11:26
kocogcica
szaj a veboldal a gépjem nem viszi 2gigás táp meg 100gigba ramomia


OlajosAlajos
2017. február 22. 11:26
OlajosAlajos
hejó


cAPSlOCK
2017. február 22. 11:25
cAPSlOCK
wHÁÁÁÁÁÁÁ


bmarcell (Scratch Magyarország csapat)
2009. június 09. 11:49
bmarcell
A memóriára gondolhatunk úgy, mint egy hatalmas raktárra, tele dobozokkal. Vagy ha tetszik: hétköznapi rekeszekkel.


dkonyvmoly
2009. június 05. 14:01
dkonyvmoly
Ez a "dobozos" felfogás érdekes.
De kisgyerekek nem is értenék azt, hogy "a memória rekeszei".eXTReMe Tracker Valid HTML 4.01 Transitional