Kísérlet kísértettel
Lecketerv és program: Balaton Marcell Balázs
Bernát Péter
Írta: Takács Valéria

1. Előkészítés

A Scratch megnyitása után vágd ki a narancssárga macskát az ollóval, majd töltsd be a Fantasy könyvtárból a ghost1 nevű szereplőt (ezt a játéktér alatti három gomb közül a középsőre kattintva teheted meg).

Nevezd el az új szereplőt Kísértetnek!

A szereplőlistában kattints a háttérre, majd töltsd be a Nature könyvtár woods nevű hátterét. A fehér hátteret pedig töröld ki az X (törlés) gombbal.

2. A kísértet átméretezése

A Kísértet így túl nagy, csökkentsd a méretét! Ehhez először kattints rá a szereplőlistában, majd pedig a bal oldali parancskészletben válaszd a Kinézet kategóriát.

A parancsban a 100%-ot írd át 40%-ra, majd kattints kétszer a parancsra (itt, a parancskészletben). Ha mindent jól csináltál, a Kísértet sokkal kisebb lett.

3. A kísértet mozgása

Húzd a programozási térbe a parancsot és illeszd alá a parancsot. Miután ezzel készen vagy, írd át a 90-et 45-re a parancsban. Ennek később lesz haszna, amikor már mozog a Kísértet.

Azt szeretnénk, ha a program indítása után a Kísértet folyamatosan mozogna, ezért húzz a programozási térbe egy parancsot is. Amit ennek a belsejébe húzol, az folyamatosan ismétlődik a program futása során. Illeszd bele a parancsot, és hogy ne mozogjon túl gyorsan a Kísértet, a 10-et írd át 2-re.

Ha most az eddig elkészült parancsokra kattintasz kétszer, a Kísértet nekirepül a játéktér falának. Jobb lenne a játéktéren belül tartani. Ehhez a menj 2 lépést parancs után illeszd be a parancsot.

Ha most a zöld zászlóra kattintasz, megfigyelheted, mi történik: a Kísértet először megy 2 lépést, majd megvizsgálja, hogy valamelyik szélen van-e. Ha igen, akkor visszapattan. Ezután mindezt elölről kezdi: megint megy 2 lépést, majd újra ellenőrzi, hogy meg kell-e fordulnia.

Tehát a program most így fest:

4. Forgási stílusok

Láthatod, hogy a Kísértet mindig előre néz, tehát abba az irányba, amerre száll. A programozási tér felett beállíthatod a szereplő forgási stílusát, azaz hogy merre forduljon mozgás közben.

Minden irányba elfordul: az első stílus azt jelenti, hogy a Kísértet mindig a haladási irány felé néz.

Csak balra és jobbra néz: a második forgatási stílus kiválasztása után a Kísértet mindig csak jobbra vagy balra néz. Ha jobbra száll (és közben emelkedhet vagy süllyedhet is), akkor jobbra néz, ha pedig balra repül, akkor balra fordul el.

Sosem fordul el: a harmadik stílus hatására a Kísértet mindig az eredeti, jobb oldali irányba néz, és nem is fordul el.

Kattints a zöld zászlóra és próbáld ki mindhárom forgatási stílust! Figyeld meg a Kísértet kicsinyített ábráján a kék pálcát is: az mutatja a mozgás irányát.
Minden esetben másik forgatási stílus lehet a megfelelő, esete válogatja.

Most válaszd a második stílust!

5. Szellemirtás

Próbáljuk meg eltüntetni a Kísértetet!

Húzd a Kísértet kattintásakor parancsot a programozási térbe.

Ezután illeszd hozzá azokat a parancsokat, amelyek akkor történjenek, ha a Kísértetre kattintunk.

Először hallatsszon "halálsikoly". Illeszd az előzőhöz a játszd le: ... parancsot. Ahhoz, hogy a pukk hangon kívül mást is le tudjon játszani a Kísértet, új hangot kell számára betölteni. Kattints a szereplőhöz tartozó Hang fülre. Itt a Betöltés gomb segítségével töltsd be az Electronic könyvtárból a Screetch hangot.

Ezután a Feladat fülre visszatérve a játszd le: ... parancsban kiválaszthatod a most betöltött hangot.
Az utolsó lépés a Kísértet eltüntetése, majd (hogy ne érjen véget a játék) újra meg is jelenítjük. Illeszd a Illessz a két parancs közé néhány másodperces várakozást! Így már eltűnik a szellem (majd megjelenik).
A most elkészült programrész:

6. Mentés

Mentsd el a projektet Kisertet néven!

 

Szólj hozzá!
Név:
Jelszó:


nahmesh
2017. szeptember 07. 22:36
nahmesh
Vásárlás vezetői engedély, útlevél, . (Jaydenanderson122@gmail.com)) (+ 237.678.844.338)
ID CARD, IELTS, TOEFL, VISA, születési anyakönyvi kivonat, iskolai diplomák, házassági anyakönyvi kivonat, US GREENCARD, SSN és sok más dokumentum kevesebb, mint öt munkanapon belülEmail:

jaydenanderson122@gmail.com
WhatsApp ............. +237678844338
Skype .................... Jayden 25
Megjegyzés: ezt segítjük az embereknek, akik sürgős szükségük van.

Jelentkezzen be valódi regisztrált útlevélre, vízumra, járművezetői engedélyre, ID CARDS-re, házassági bizonyítványokra, oklevelekre stb. Útlevél, állampolgárság, személyi igazolvány, járművezetői engedély, oklevelek, diplomák és igazolások is rendelkezésre állnak. Idegenforgalmi és üzleti vízumszolgáltatások az Egyesült Államok 50 államának lakóinak és minden nemzetiségének világszerte. A Hiteles Magas Minősítési Útlevél egyedülálló gyártói, valódi valódi adatbázis-nyilvántartott és nem regisztrált útlevél és egyéb állampolgársági dokumentumok. Garantálhatunk Önnek egy új identitást a tiszta új valódi születési anyakönyvi kivonat, személyi igazolvány, vezetői engedély, útlevelek, SSN, társadalombiztosítási kártya, kreditfájlok és hitelkártyák, iskolai oklevelek, iskolai végzettség, teljesen új név kiadása és Regisztrálva van a kormányzati adatbázis rendszerben. Minőségi felszerelést és anyagokat használunk hiteles és hamisított dokumentumok előállításához. A valódi útlevelek titkos jellemzőit gondosan átmásoljuk regisztrált és nem regisztrált dokumentumokhoz. Mi egyedülálló minőségi hamis és valódi dokumentumok gyártója vagyunk. A fenti dokumentumok és más termékek egyedülálló gyártói vagyunk az alábbi országokban: Egyesült Államok, Ausztrália, Belgium, Brazília, Kanada, Olaszország, Finnország, Franciaország, Németország, Izrael, Mexikó, Hollandia, Dél-Afrika, Spanyolország, Egyesült Királyság , Olaszország, Törökország, stb. Van egy teljes körű partnercsapata a világ minden országában.

KAPCSOLAT A TÁMOGATÓKAT

Lépjen kapcsolatba velünk a jaydenanderson122@gmail.com
Általános támogatás jaydenanderson122@gmail.com

WhatsApp (telefon) ............. +237678844338

SKYPE: .................. Jayden 25

MEGRENDELHET SZÜKSÉGES UNIVERZÁLIS DOKUMENTUMOKAT

• ÚTLEVELEKRŐL
• Személyi igazolvány
• Társadalombiztosítási kártya
• Illesztőprogramok engedélyei
• Kanada-kártyák
• Egyesült Államok kártyái
• Diákjegyek
• Nemzetközi kártyák
• Privát kártyák
• Fogadási tanúsítványok
• születési bizonyítványok
• Halotti bizonyítványok
• A házassági bizonyítványok
• Házassági bizonyítványok
• Egyéni tanúsítványok
• középiskolai diplomák
• G.E.D. oklevelek
• Otthoni iskolai diplomák
• Főiskolai fokozatok
• egyetemi diploma
• Kereskedelmi készségtanúsítványok
• Érvényesítse az SSN számot
• Amerikai zöldkártyák
• Spy termékek
• Hangváltók
• Hallókészülékek
• Láthatatlan tinta
• DMV Record Inquiry
• Háttérvizsgálat


KAPCSOLAT A TÁMOGATÓKAT

Lépjen kapcsolatba velünk a jaydenanderson122@gmail.com
Általános támogatás jaydenanderson122@gmail.com

WhatsApp ............. +237678844338
SKYPE: ............ .. Jayden 25

Minden ország nyilvántartásba vett és nyilvántartásba nem vett útlevéllel; Vízumok, biometrikus útlevél, fok, vezetői engedély, I.D kártyák. Képzési bizonyítványok M GCSE, A-szintek, középiskolai bizonyítványok, GMAT, MCAT és LSAT vizsga-bizonyítványok, újdonság születése, házasság és halál bizonyítványok Újdonságok és új identitási csomagok, reprodukált, valódi diplomák A világon (több mint 3000 sablon van a fájlon), mindegyik úgy tervezték, hogy 100% -ban azonos legyen az eredetivel. Egyedi nyomtatás (ha még nem rendelkezünk a sablonnal - egyszerűen küldje el nekünk egy példányt, és változtatásokat és módosításokat tehetünk az Ön utasításai szerint) .second, állampolgárság, személyazonosság, azonosítás, dokumentumok, diplomáciai, állampolgárság, hogyan, Hol kaphat, szerezhet, vásárolhat, vásárolhat, készíthet, építhet útlevelet, id Brit, Honduras, Egyesült Királyság, USA, Kanada, Kanadai, külföldi, vízum, svájci, kártya, ids, dokumentum

VÁSÁROLNI A REAL DOKUMENTUMOKAT

Kapcsolataink közé tartoznak az ex magán kutatók, konzulátusok, magas rangú kormányzati személyzet és tapasztalt tapasztalt szakemberek, szilárd kapcsolatot létesítünk a magasabb személyi állományokkal a valódi regiszterdokumentumok és az útlevélváltás valamennyi területén, amelyek ezen országok mindegyikében az útlevélügynökséghez kapcsolódnak És kapcsolataik révén minden ügyfelünk, aki bármilyen állampolgársági okmányt vagy útlevelet igényel bármely országból, 100% -os biztosítékot kap, valamint garantálja, hogy nagyon jó minőségű valódi valódi regisztrált dokumentumokat kap, amelyeket soha nem lehet hamisnak minősíteni! Még egy szakértői egyéni tisztviselő vagy gép sem diktálja a dokumentumot hamisnak, mivel a dokumentum nem különbözik a kiadott kormánytól! Valódi valódi adatbázisunk A regisztrált állampolgársági dokumentumok az Ön személyes adatait nyilvántartásba veszik az adatbázisban és 100% -ban gépi olvashatóak. Bővebb információt kaphat szolgáltatásainkról. Őszintén remélem, hogy megtalálja a módját, hogy együtt működjenek veled. Ha ezek közül a termékek közül bármelyik érdekel, kérjük, forduljon hozzánk. A részletes vizsgálatot követően megkapjuk a legjobb árat.

E-mail: ............... jaydenanderson122@gmail.com
WhatsApp ............. : +237678844338
Skype: ...... ....... Jayden 25


bernatp (Scratch Magyarország csapat)
2008. március 19. 09:57
bernatp
Rebeka! Képzeld el, hogy van egy papírból kivágott kis szellemed, ami most jobb oldalra néz (valahogy úgy, mint a fenti előnézeti képen). Képzeletben kezd el forgatni valamelyik irányba. Hogyan áll a szellem, ha balra irányítod tekintetét? Sajnos fejjel lefelé. A leckében elolvashatod, hogyan állíthatod be a második forgási stílust egy szereplőnél. Ekkor a szereplő ugyanúgy bármelyik irányba elmozdulhat (nemcsak a 4 főirányba), de ő maga mindig csak balra vagy jobbra fog nézni úgy, hogy nem áll fejen, amikor bal oldalra tekint.


Zizi (Scratch Magyarország csapat)
2008. március 18. 17:03
Zizi
Szia Rebeka!

A Scratchben 3 féle forgási stílus van. Az elsőben körbe foroghat, akár fejre is állhat a szereplőd, a második viszont csak a jobbra-balra fordulást engedi, a harmadiknál pedig egyáltalán nem forog.

Bővebb leírást a Kísérlet kísértettel című lecke 4. részében találsz.


rebeka95
2008. március 18. 10:33
rebeka95
Én nem értem a forgásokat. Miért áll fejjel lefelé a kísértet, ha a haladási irányba kellene nézni neki?


wallisz
2008. március 17. 18:56
wallisz
Tök jó! A tesóm totál beparázott :DeXTReMe Tracker Valid HTML 4.01 Transitional